Betaalbaar alternatief voor verplicht tevredenheidonderzoek voor IRO bedrijven

Wilt u IRO’s blijven doen? Volgens het beoordelingskader van april 2008 bent u verplicht om dan mee te werken aan een klanttevredenheidsonderzoek. Standaard wordt dat verzorgd door Regioplan in opdracht van Blik op Werk. De kosten voor dit verplichte onderzoek zijn maar liefst €1075,- mits uw omzet onder de €250.000 ligt, anders is het bedrag hoger. Als alternatief kunnen reïntegratiebedrijven zelf een eigen onderzoek laten uitvoeren door een ander onafhankelijke bureau. Voor individuele bedrijven is dit echter tijdrovend en duur.

René Butter Psychologisch Advies (RBPA) biedt samen met Mother’s Interactief Media een betaalbaar alternatief aan, mits er voldoende belangstelling voor is. Zij hebben jaren ervaring met tevredenheidonderzoek en met het implementeren van on-line enquêtes. Door gebruik te maken van een on-line enquête zijn er geen druk- of portikosten. Deze besparingen leiden tot een lagere prijs. Dit on-line tevredenheidonderzoek voldoet aan alle eisen van Blik op Werk maar kost slechts €825,- (voor deelname uitsluitend in 2009) of €775 (op basis van 2x meedoen).

De enquête dekt de verplichte onderdelen van de Regioplan enquête af. Dezelfde vragenlijst wordt gebruikt, dezelfde rapportages worden gegenereerd, dezelfde planning wordt gehanteerd en de resultaten worden door Blik op werk geplaatst op de website. Er is dus voor reïntegratiebedrijven geen enkel verschil, behalve de prijs.

Voorwaarde is dat minimaal 50 bedrijven inschrijven vóór 17 november. Dit is nodig ivm de hoogte van de kosten van het opzetten van de website waarmee het onderzoek verricht wordt. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerde bedrijven contact opnemen met dr. René Butter (rene.butter@rbpa.nl) of dr. Thom Faith (t.faith@planet.nl) of kijk op www.rbpa.nl (bij nieuws).

René Butter Psychologisch Advies, Rotterdam
Mother’s Interactive Media BV, Rotterdam