The Mob zijn Sjeng Schupp (simulatie animatie), Michiel van Dijk (geluid+effecten), Bob Stoute (app programming) en Rene Butter (tekst).

Research Inspirator
App die als doel heeft om beginnende onderzoekers (aan HBO of universitaire opleidingen) op een ludieke manier een overzicht te geven van de verschillende onderzoeksmethoden en hun voor en nadelen. Veel handboeken zijn immers sterk hiƫrarchisch georiƫnteerd en bieden op prescriptieve wijze stappenplannen aan. Deze werkwijze is niet bevorderlijk voor de creativiteit en serendipiteit die ook een belangrijk aspect van het doen van onderzoek zijn.

Door een luchtige en cartooneske benadering te combineren met een overzicht van de belangrijkste opties vanuit “space traveller’s perspective” wordt een motiverend en ook coachend effect beoogd. Onderzoek doen is niet eng, het is leuk eng! Het uitvoeren van een eigen onderzoek wordt gepositioneerd als een spannende ontdekkingsreis die veel kansen gaat bieden. Dit om tegenwicht te bieden aan het gevoel van een loodzwaar blok aan het been dat veel startende onderzoekers ervaren.

De app bevat naast schriftelijke materiaal ook een doorlopende verhaallijn in cartoonvorm. Tevens wordt gebruik gemaakt van muziek en geluidseffecten. Los van het inhoudelijke doel is het verhaal ook te zien als een modern sprookje over ontdekkend in de wereld, eh “ruimte” staan.